O analiză a Autorității Naționale Fitosanitare arată că în peste 40% din legumele românești sunt urme de pesticide, iar la unele produse cantitățile de substanțe periculoase detectate au fost cu mult peste nivelul maxim admis. Mărarul, salata și roșiile sunt cele mai tratate legume, arată raportul. Legumicultorii reacționează: „Dacă s-au găsit la mărar și pătrunjel, e clar că provin din Turcia”, pretind aceștia. Medicii atrag atenția că expunerea îndelungată la aceste substanțe poate duce la apariția leucemiei.
Scandalul legumelor cu urme de pesticide – Foto Shutterstock
Peste 1.300 de probe de legume din România au fost analizate de experții fitosanitari, care au descoperit urme de pesticide în peste 40% din acestea, aproape dublu față de anul anterior. Cele mai periculoase sunt mărarul, salata și roșiile. Probele analizate provin din marile bazine legumicole din sudul țării, iar în 67% din probele de mărar și salată…
Citește mai mult – Sursa Google News
Reclamatii & report: medialux85@gmail.com