Peștele este un aliment versatil, care poate fi adăugat într-o varietate de rețete. Peștele proaspăt se gătește ușor și poate fi asezonat cu orice garnitură, însă înainte de a fi gătit acesta trebuie să fie curățat și filetat. Iată câteva soluții care te vor ajuta să cureți solzii de pește și să îl filetezi.
Cum se curăță și se filetează peștele
Cum să cureți solzii de pește
Până ajungi în punctul de gătire al peștelui, sunt trei etape de pregătire, și anume: curățarea solzilor, curățarea peștelui și filetarea.
Important de știut este faptul că, pentru curățarea solzilor de pește ai nevoie de mănuși pentru a te proteja. Cu ajutorul unui șervețel de hârtie, ține peștele de coadă, deasupra unui vas mare, și clătește-l sub apă rece.
Frecționează spatele cuțitului de-a lungul ambelor părți ale peștelui, de la coadă la cap, și îndepărtează astfel cât mai mult din pelicula lipicioasă de la suprafața…
Citește mai mult – Sursa Google News
Reclamatii & report: medialux85@gmail.com