În zona Tazlăului Sărat din județul Bacău, sătenii din secolul al 17-lea aveau ca ocupație transportul și comercializarea păcurii, alături de munca câmpului. Aceștia au pus bazele unei tradiții de exploatare a păcurii care ulterior a luat amploare, ducând la dezvoltarea satului Moinești. Comercianții români și evrei au întâlnituri în Moinești, astăzi municipiu, unde exploatarea păcurii a început cu mijloace mecanizate.
În acest context, Muzeul Răzeșilor Găzari de pe Valea Tazlăului Sărat a fost inaugurat în 2015, păstrând memoria răzeșilor de altădată și a vieții lor. Muzeul dispune de mai multe secții, inclusiv una de arheologie și una de gospodărie tradițională.
De asemenea, există numeroase însemnări ale călătorilor români și străini care confirmă tradiția exploatării și comercializării păcurii în zona de munte din Bacău.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com